invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

De vier-eenheid van inkopen in het sociaal domein

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Kort samengevat geven auteurs Tim Robbe en Oscar Ramos Antonio in de publicatie ‘De vier-eenheid van inkopen in het sociaal domein’ een antwoord op de vraag: Welke modellen voor contracteren, toeleiden, monitoren en bekostigen bestaan er en hoe verhouden die zich tot elkaar?

Pittig leesvoer met logische opbouw

Het is een pittige publicatie die, om het lezen te vergemakkelijken, ieder hoofdstuk start met een korte samenvatting. Achtereenvolgens behandelt het boek de verschillende modellen en hun terminologie. Daarbij houdt het de indeling aan van de vier deelaspecten van inkoop in het sociale domein: contracteren, toeleiden, monitoren en bekostigen.

Overzicht van bestaande zaken

‘De vier-eenheid van inkopen in het sociaal domein’ introduceert geen nieuwe termen of modellen. Wat de auteurs behandelen bestaat al, en in een aantal gevallen passen gemeenten het al toe in de praktijk. De auteurs ronden de publicatie af met een samenvatting.

Meer weten

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg