invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Maatschappelijke business case van Solex tot Laptop

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De Maatschappelijke businesscase van het project ‘Van Solex naar Laptop’ laat zien dat de vroegere rol van de wijkverpleegkundige in een nieuwe gedaante maatschappelijk grote meerwaarde kan hebben. Als een wijkverpleegkundige functioneert in nauw contact met een relevant maatschappelijk netwerk kan zij haar cliënten heel gericht kosteneffectieve interventies adviseren waardoor zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen met minder zorg.

Dit document beschrijft de maatschappelijke Business Case (mBC) van ‘Van Solex naar Laptop’. Dit is een levend document. Er wordt als het ware door een vergrootglas een blik geworpen op de werkzaamheden van de wijkverpleegkundige van Omring Thuiszorg in de dorpjes Middenmeer en Slootdorp in de Kop van Noord-Holland. De aanleiding voor deze businesscase was de herstructurering inclusief de komst van een dorpsgezondheidscentrum in Middenmeer, de ontgroening en vergrijzing, de bureaucratisering in de zorg en de verminderde aandacht voor de zorgprofessional.

Download het rapport ‘Maatschappelijke business case van Solex naar Laptop’ (pdf)

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg