invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Tijdschrift voor verpleegkundig experts publiceert Dossier Zelfsturende teams

Gepubliceerd op:

In de zorg gaan steeds meer organisaties over op zelfsturende teams. De voordelen - lagere kosten, hogere productiviteit, meer flexibiliteit - worden doorgaans breed uitgemeten, maar zijn er ook valkuilen? Waar moet een organisatie rekening mee houden bij de invoering van zulke teams? Zelfsturing blijkt niet in een handomdraai te realiseren en kost moed en doorzettingsvermogen van de teams.

Het TvZ - Tijdschrift voor verpleegkundig experts publiceerde een Dossier Zelfsturende teams met medewerking van In voor zorg! met daarin onder andere:

Voordelen en valkuilen: zelfsturing vraagt cultuuromslag
De invoering van zelfsturende teams in de zorg lijkt een niet te stuiten trend. Vooral extramuraal, maar ook steeds vaker intramuraal. De voordelen worden doorgaans breed uitgemeten, maar zijn er ook valkuilen? En is zelfsturing weggelegd voor alle functieniveaus?

• Instrumenten voor implementatie
De implementatie van zelfsturende teams is een weerbarstig proces, het invoeren ervan kost vaak jaren. Tal van instrumenten kunnen helpen bij de implementatie en bij verbetering van de kwaliteit van zorg, want ook daarvoor dient een nieuwe werkelijkheid zich aan.

• Coaching van zelfsturende teams
Inmiddels overweegt bijna elke zorgorganisatie in het land de invoering van zelfsturende teams. Deze organisatievorm leidt tot tevredener cliënten, blijere medewerkers en lagere kosten, mits je de teams voldoende vertrouwen geeft, maar niet aan hun lot overlaat.

• Zelfsturing in de praktijk
Bij ZorgAccent en Vivent is zelfsturing inmiddels de dagelijkse praktijk in alle teams. In beide organisaties zorgde de invoering voor de nodige hectiek, maar ook voor nieuwe energie. De zorgverleners nemen meer verantwoordelijkheid en voelen zich meer uitgedaagd. De cliënten zijn beter te spreken over de zorg die ze krijgen. Regiomanager Karin van Grinsven en wijkverpleegkundige Marleen Stam van Vivent en directeur woonzorg Ina Kerkdijk van ZorgAccent vertellen over de invoering en de plussen en minnen van deze organisatievorm.

Dit artikel is met toestemming van de redactie overgenomen uit TvZ Tijdschrift voor verpleegkundig experts 2015, nr. 3, www.tvzdirect.nl

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg