invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Draaiboek en stappenplan 'Uw Huis, Uw Toekomst'

Gepubliceerd op:

De provincie Utrecht ontwikkelde voor haar programma 'Uw Huis, Uw Toekomst' een draaiboek. Hierin komen alle middelen aan bod die een gemeente kan inzetten om ouderen in woningen te stimuleren tot het aanpassen van de woning.

Uw Huis, Uw Toekomst

Er worden steeds meer mensen oud in een koopwoning. Of die woning ook geschikt is om oud in te worden, is vaak niet bekend. Veel mensen redeneren dat ze altijd nog kunnen verhuizen of maatregelen kunnen nemen als de nood aan de man komt. Provincie Utrecht wil dat beeld doorbreken met het project Uw Huis, Uw Toekomst.

Provincie Utrecht heeft met het project Uw Huis, Uw Toekomst het voortouw genomen. In het project 'Uw Huis, Uw Toekomst' deed provincie Utrecht samen met 4 pilotgemeenten ervaringen op over hoe een lokaal project vormgegeven kan worden. Met de uitkomsten is een draaiboek ontworpen.

Draaiboek

Voorin vindt u eerst een samenvatting van het draaiboek aan en de te nemen stappen. Daarna volgt per
stap aanvullende informatie. Het draaiboek is ook te vinden op de website van de provincie Utrecht:
www.provincie-utrecht.nl/uwhuisuwtoekomst (externe link).

Het draaiboek is geschreven voor gemeenten, maar dat wil niet zeggen dat gemeenten ook alle werkzaamheden zelf moeten uitvoeren. Vaak is het zelfs aan te bevelen om de lokale welzijnsorganisaties en anderen erbij te betrekken. Zonder de gemeente kan het echter niet; zij zijn nodig als coördinator, aanjager en tevens leverancier van basisinformatie.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg