invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Boekje ‘Klaverblad van aandacht: Gouden momenten in de zorg’

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Vaak is er haast in de zorg. gesprekken en contacten zijn vaak gericht op medische en lichamelijke zorg. Dit gaat dan voor en er is weinig tijd om mooie momenten met elkaar te delen. Toch betekenen die momenten veel voor een cliënt en geven die mooie momenten medewerkers veel voldoening, plezier en motivatie. Hierover gaat het boekje ‘Klaverblad van aandacht: Gouden momenten in de zorg’.

Voorbeeldvragen

In het boekje staan opwarmertjes voor gesprekken en contacten die een gouden moment kunnen worden. Het boekje geeft onder meer voorbeeldvragen voor cliënten en familie: Wat houdt u bezig de laatste tijd? Aan welke herinnering denkt u met plezier terug? Ook wordt de suggestie gedaan om aan de hand van foto’s of ansichtkaarten een gesprekje aan te gaan met een cliënt.

In het boekje staan werkbladen die gebruikt kunnen worden voor een ‘gouden moment-gesprek’ met een collega, naaste, cliënt of vrijwilliger. Samen vormen deze vier betrokkenen het klaverblad.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg