invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Meldingen Bureaucratie

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

N.B.: Deze informatie is sinds 2012 niet meer bijgewerkt, maar kan desondanks nog waardevol zijn om te raadplegen.

Te veel bureaucratie? Ja, vonden veel zorgaanbieders. Bij het meldpunt bureaucratie kwamen ongeveer 700 meldingen binnen. Dit forse aantal meldingen en de grote variëteit aan onderwerpen zijn een duidelijk teken: de uitvoering van de langdurige zorg kan flink verbeterd worden. Hier leest u wat er met de meldingen is gebeurd.

Persoonlijk verhaal

Najaar 2011 konden zorgaanbieders kenbaar maken welke regelgeving zij als hinderend ervaren en waar sprake is van administratieve lasten. Vervolgens hebben medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met alle melders contact opgenomen. Achter elke melding zit immers een persoonlijk verhaal. VWS neemt de signalen serieus en helpt concrete oplossingen te vinden voor de knelpunten.

Voorbeelden

De meldingen zijn ingedeeld in 9 thema’s. Onder elk thema vindt u voorbeelden van hinderende regelgeving. Na een korte beschrijving van het signaal volgen de oplossing(srichting) waaraan VWS en andere partijen werken en een planning. Waar mogelijk is een verwijzing naar meer informatie toegevoegd. Het overzicht van de meldingen is nog niet compleet. De komende maanden komen er nieuwe voorbeelden bij.

9 thema’s

De 9 thema's zijn:

1. Bekostiging
2. Informatievoorziening
3. Jaardocument maatschappelijke verantwoording
4. Kwaliteit
5. Minutenregistratie
6. Toegang
7. Zorginkoop
8. Zorgstelsel
9. Diversen

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg