invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

E-zine 'Sociaal werk beweegt!'

Gepubliceerd op:

In voor zorg! publiceert het e-zine 'Sociaal werk beweegt!'. Verschillende organisaties die deelnamen aan de Thematranche Welzijn van In voor zorg! delen praktische resultaten en verhalen. Vanaf begin 2015 doorliepen 26 organisaties voor sociaal werk een verandertraject in het sociaal domein. Voor de meeste van hen is een onomkeerbare beweging tot stand gebracht. Men is ‘toekomstbehendiger’ geworden. Voor een enkele organisatie of samenwerkingsverband is de verandering nog in een beginstadium, nog pril en kwetsbaar.

Met verschillende monitoringsinstrumenten zijn effecten gemonitord en zien we dat:

  • Zelfredzaamheid bij inwoners is gegroeid
  • Meer burgerinzet en inzet van vrijwilligers is gerealiseerd
  • Overheadkosten zijn gedaald (minder managers)
  • Ziekteverzuim van medewerkers is gedaald of op hetzelfde niveau gebleven
  • Kosten zijn verlaagd (vermindering individuele indicaties voor zorg, lagere kostprijs collectieve arrangementen, minder beroep op individuele hulpverlening)

E-zine vol inspiratie!

In het e-zine ‘Sociaal werk beweegt’ vindt u praktische resultaten en verhalen uit de Thematranche Welzijn van In voor zorg!. Een belangrijk onderdeel van een thematranche is uitwisseling van kennis en ervaring. Via dit e-zine delen wij graag de resultaten van deze verandertrajecten. Met tal van ervaringen, inzichten en kennis, die tijdens deze trajecten zijn opgedaan. Met de effecten van de verandertrajecten voor cliënten en inwoners, maar ook voor de samenleving zoals de organisaties dit hebben gemonitord. Maar ook de problemen, die onderweg zijn ondervonden, worden genoemd. En de dilemma’s die veranderen nu eenmaal met zich meebrengt. Kortom, een e-zine vol inspiratie! Nieuwsgierig geworden naar praktische resultaten en mooie verhalen uit de Thematranche Welzijn?

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg