invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Ondersteuning Cliënten Pameijer via mijnPameijerconnect blijkt succesvol

Gepubliceerd op:

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een onderzoek uitgevoerd onder een groep cliënten van Pameijer, die gebruik maken van het online platform mijnPameijerconnect. Uit dit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van ondersteuning gewaarborgd blijft als deze online plaatsvindt in combinatie met face-to-face contact.

Via mijnPameijerconnect krijgen cliënten coaching, ondersteuning en persoonlijke begeleiding. Cliënten en begeleiders kunnen inloggen op dit online platform om te communiceren via beeld, geluid en tekst. Cliënten kunnen met hun begeleider bellen via internet, of een videoboodschap of berichtje sturen als hun begeleider op dat moment niet aanwezig is.

Efficiëntie

Deze manier van werken bevordert de efficiëntie onder andere doordat begeleiders minder tijd kwijt zijn met reizen. Volgens de VU is het bijzonder dat online technologie op deze schaal nu ook wordt ingezet voor de ondersteuning van mensen met een beperking in het dagelijks functioneren.

Zelfstandigheid

Cliënten ervaren meer zelfstandigheid en een groter gevoel van veiligheid doordat zij zelf contact kunnen zoeken met de begeleider op het moment dat zij behoefte hebben aan ondersteuning. Begeleiders gaven aan de cliënten beter kunnen monitoren, doordat zij vaker korte contactmomenten hebben. Jan Alblas, directeur bij Pameijer: ‘Nu we duidelijke aanwijzingen hebben dat de uitgangspunten ‘eigen regie’ en ‘kwaliteit van leven’ gewaarborgd zijn, kunnen we de inzet van online ondersteuning verder uitbreiden.’

Cliënten kunnen gratis gebruik maken van deze mogelijkheid als ze over een computer met internet en een webcam beschikken. Op dit moment is mijnPameijerconnect vooral voor mensen die zelfstandig wonen. Zij maken afspraken met hun begeleider over hoe zij het platform kunnen gebruiken.

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg