invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Kwaliteit verpleeghuiszorg

Dossier Kwaliteit Verpleeghuiszorg

Op 10 februari 2015 heeft staatssecretaris Martin van Rijn het plan “Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg. Voor onze ouderen” gepresenteerd. Doel van het plan is om de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken.

In dit dossier wordt informatie gegeven vanuit verschillende invalshoeken op kwaliteit om de verpleeghuizen zoveel mogelijk te ondersteunen bij de uitwerking van het plan van staatssecretaris van Rijn. De invalshoeken zijn onderscheiden naar: interne sturing, toezicht, zorginkoop en keuze- informatie.

Kwaliteitsverbetering in de verpleeghuiszorg richt zich op optimaliseren van kwaliteit van leven van de cliënt. Veilige zorg is hierbij de basis: hygiëne, infectiepreventie, medische behandeling, brandveiligheid, onvrijwillige zorg en medicatie verstrekking moeten aan professionele standaarden voldoen.

Vanuit de basis kan kwalitatief goede zorg zich richten op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. De (zorg)vraag van de cliënt wordt hierbij integraal bekeken, waarbij zowel het medische, sociale als psychische relevante aspecten zijn.


 

Kwaliteit verpleeghuiszorg en ...

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg