invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Interviewserie wijkverpleegkundigen: ‘Ik heb mijn vak weer terug’

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Gedurende 12 weken zit Zorgenz aan tafel met wijkverpleegkundigen. Het zijn gesprekken over wat dit beroep nu inhoudt, over de veranderingen die zich in 2015 aandienen, over de eisen die het werk aan de opleiding stelt, over de zinvolle zorg die wijkverpleegkundigen dicht bij de patiënt verlenen.

Deze serie is mogelijk gemaakt door het ZonMw-programma Zichtbare schakel – Opleidingsimpuls wijkverpleegkundigen.

‘Ik heb mijn vak weer terug'

Het derde gesprek uit de serie is met wijkverpleegkundige Anita Kreuk. Anita werkt als wijkverpleegkundige bij Omring en hoort bij het wijkteam Oost in Medemblik. Een combinatie die voor haar vanzelfsprekend is.

'Als wijkverpleegkundige heb je twee rollen, verpleging & verzorging en het sociale domein. Vroegsignalering is een belangrijke taak, net als ergens instappen waar het nodig is. Dat hele pallet zit in je takenpakket. Je mist anders het hele netwerk, het contact met de huisarts en feeling met de wijk. Ik zou niet weten hoe je als wijkverpleegkundige ergens nieuw in een wijk aan de slag moet voor alleen de taken in het sociale domein. Dan word je een soort supermaatschappelijke werker. Ik kan nu gemakkelijk iets inbrengen in het wijkteam en snel schakelen.'

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg