invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zorgcampus Noorderboog: Samen sterk in werken, leren en vernieuwen

Gepubliceerd op:

Zorgcampus Noorderboog is een coöperatie van samenwerkingspartners uit Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel die zorg, onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten met elkaar verbindt. Zorgcampus Noorderboog is een leerwerkomgeving van waaruit leer-, ontwikkel- en onderzoeksplaatsen in de sectoren zorg, techniek, wonen en welzijn worden aangeboden.

De coöperatie bestaat uit Zorgcombinatie Noorderboog, Windesheim, De Stouwe, Deltion College en de Gereformeerde Hogeschool. De coöperatie werkt daarnaast samen met de gemeente Meppel, Drenthe College, RSG Stad & Esch en het kenniscentrum Calibris. Via de samenwerking in Zorgcampus Noorderboog worden een aantal doelen beoogd:

  • Het onderwijs sluit beter aan op de zorg.
  • Er worden voldoende studenten geënthousiasmeerd voor de zorg.
  • Er komt voldoende aanbod op de vraag naar goed personeel in de zorg.
  • Het innovatief vermogen van bedrijven uit de regio wordt verhoogd.
  • De regionale werkgelegenheid wordt gestimuleerd.

De Zorgcampus investeert in vernieuwing en biedt bedrijven de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten te testen. De Zorgcampus draagt bij aan de ontwikkeling van excellente woon- en zorgvoorzieningen in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel en daarmee aan een positief vestigings- en werkklimaat in de regio.

Meer weten

Tags

In voor zorg-deelnemer

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg