invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Sprekende Mantelzorgers

Gepubliceerd op:

Sprekende Mantelzorgers is een initiatief van Marjo Brouns, Cora Postema en Gitte van den Eertwegh. De 3 mantelzorgers zijn als ervaringsdeskundige in te huren voor een lezing, debat en presentatie. ‘Wij gaan daarbij’, zo geeft Marjo Brouns aan, ‘graag rechtstreeks de dialoog aan met iedereen die goede zorg wil bieden aan een ander’. 

Mantelzorg is actueel. Deze Sprekende Mantelzorgers zijn een spreekbuis van de grote vrij onzichtbare groep die steeds belangrijker wordt voor de zorg de komende jaren. ‘Wij denken mee over de mantelzorg van vandaag en willen de mantelzorg van de toekomst vormgeven.’ Al langere tijd delen deze mantelzorgers hun ervaringen met elkaar en anderen via social media. Ze schrijven op Twitter en Facebook en bloggen over hun leven als mantelzorger.

Belangrijke elementen voor hen drieën om de mantelzorg niet te zwaar te laten worden zijn in ieder geval het zelf hebben van eigen regie. Ook het sterk bewaken van de balans zorg en ‘eigen dingen doen’ is een terugkerend onderwerp. Verder behandelen ze geregeld specifieke thema’s zoals het combineren van mantelzorg combineren met een baan of je ouders-in-huis-nemen.

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg