invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Kennisbank Zelfsturing van managementsite.nl

Gepubliceerd op:

De themapagina Sturen op verantwoordelijkheid van managementsite.nl geeft een breed aanbod van informatie, inzichten, ervaringen, tips en voorbeelden.

Sturing, zelfsturing en zelforganisatie zijn in toenemende mate inrichtingsprincipes in zorg- en welzijnsorganisaties. Zelfsturing combineert resultaatverantwoordelijkheid met eigen persoonlijk en team-inbreng. Zelfsturing kan resulteren in lagere kosten en meer initiatiefkracht, ook of juist in complexe organisaties. Duidelijke sturing vanuit de lijn is hierbij een belangrijke conditie.

Van ontwerpprincipes tot cases: de documentatie in de kennisbank is zeer uitgebreid.

Op managementsite.nl publiceren honderden professionals sinds 14 jaar. In de kennisbank is een selectie opgenomen van de beste artikelen door de redactie. De selectie kwam deels tot stand op basis van ‘meest besproken’ en ‘best gelezen’ per onderwerp.

Meer weten

Dossier(s)

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg