invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

In voor Mantelzorg

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

In voor Mantelzorg is een programma voor zorgorganisaties die willen werken aan een betere ondersteuning van en een betere samenwerking met mantelzorgers. In voor Mantelzorg biedt zorgorganisaties innovatietrajecten op maat en verspreidt de hierin ontwikkelde kennis. Innovatie en implementatie staan centraal. De uitvoering is in handen van Vilans en Movisie. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport financiert het programma.

Werkwijze

In voor Mantelzorg biedt 80 zorgorganisaties de mogelijkheid om een innovatietraject van een half jaar tot een jaar te volgen. Het traject is maatwerk. De belangen-, beroeps- en brancheorganisaties worden regelmatig geconsulteerd. Dit zijn organisaties als Actiz, Mezzo, VGN, V&VN, GGZ Nederland en RIBW Alliantie. Voor de sectoren GGZ, gehandicaptenzorg, thuiszorg en ouderenzorg organiseert In voor Mantelzorg informatiebijeenkomsten over de innovatietrajecten.

De kennis die in de trajecten wordt opgedaan, verspreidt In voor Mantelzorg onder andere via webinars zodat de zorgsector van de ervaringen kan profiteren. Bijzonder om hierbij te noemen is de campagne om zorgmedewerkers op te leiden tot ambassadeurs die op inspirerende wijze met het onderwerp samen met mantelzorgers in hun organisatie aan de slag gaan.

Meer weten

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg