invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Het Expertisecentrum Mantelzorg

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Het Expertisecentrum Mantelzorg is het landelijke kenniscentrum voor mantelzorgondersteuning. Het centrum werkt met betrokken partijen die mantelzorgondersteuning bieden en/of op de agenda hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan overheden, de zorg- en welzijnssector, financiers, opleidingsinstituten, onderzoeksinstellingen en belangenorganisaties.
 
Op deze manier draagt het bij aan de bekendheid van mantelzorg, de verbetering van mantelzorgondersteuning en aan de implementatie van toepasbare kennis in beleids- en werkvelden. Het doet dit door een breed scala aan diensten en producten te bieden. Van documentatie met betrekking tot visievorming tot praktische oplossingen. Informatie die inspireert, kennis overdraagt en adviseert.

Het Expertisecentrum Mantelzorg bestaat sinds 2002 en is een samenwerkingsverband van de landelijke kennisinstituten Movisie en Vilans.

Meer weten


 

Dossier(s)

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg