invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

19 april 2017: Eindcongres In voor zorg! - Meld je nu aan

In de periode van 2009 tot 2017 heeft het programma In voor zorg! meer dan 430 organisaties in de langdurige zorg ondersteund bij het inrichten van werkprocessen in een veranderende omgeving. Na 7 jaar wordt het programma per mei 2017 afgerond. Tijd om nog een laatste keer kennis en ervaringen met elkaar te delen tijdens het eindcongres In voor zorg!

Organisaties in de ouderenzorg, thuiszorg, jeugdzorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en langdurige geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben een groot verandervermogen laten zien. Organisaties zijn binnen het programma In voor zorg! ondersteund bij het realiseren van meer doelmatige en flexibele organisatiestructuur. Belangrijke veranderingen zijn bijvoorbeeld de invoering van zelfsturende teams in bestaande organisaties, zowel intra- als extramuraal, en de introductie van technologie in het zorgproces. Hoe hebben organisaties deze veranderingen aangepakt? En wat zijn de belangrijkste geleerde lessen? Dit en nog veel meer wordt gepresenteerd via vele workshops, een informatiemarkt, dialoogsessies en presentaties met onder andere Staatssecretaris Van Rijn.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor alle betrokkenen bij de organisatie van de langdurige zorg en in het bijzonder (oud) deelnemers van In voor zorg!

Programma

Het programma is onder leiding van dagvoorzitter Oscar Kocken en is onder andere bekend door zijn werk als presentator, schrijver, dagvoorzitter en columnist. 

09.00 uur Ontvangst en registratie

09.30 uur Ronde 1: meer dan 15 workshops  en presentaties (klik hier en bekijk het aanbod) en keynote Henk Nies en Arienne van Staveren over de resultaten van In voor zorg! Schrijf je gelijk in voor deze keynote en/of één van de workshops

Henk Nies, lid Raad van bestuur van Vilans en bijzonder Hoogleraar Organisatie en Beleid van Zorg aan de Vrije Universiteit Amsterdam; en Arienne van Staveren, directeur van het landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie (LESI) en associate partner van Sioo, delen ervaringen van het programma In voor zorg! en lichten het evaluatieonderzoek toe.
 
10.30 uur pauze

11.00 uur Ronde 2: meer dan 15 workshops en presentaties (klik hier en bekijk het aanbod) en Keynote Hans Martin Don en Marcello van den Anker over het resultaat van een zoektocht naar de kern van ons werk. Voor wie zijn wij op aarde? Schrijf je gelijk in voor deze keynote en/of één van de workshops

Hans Martin Don, directeur en Marcello van den Anker, beleidsmedewerker en ervaringsdeskundige van het Leger des Heils Limburg-Brabant geven inzicht in de aanpak en visie. In amper twee jaar tijd heeft het Leger des Heils W&G Limburg-Brabant veertig van de 100 langdurig (verslaafde) dak- en thuislozen vanuit een intramurale, beschermde woonvorm begeleid naar een eigen woning. Met lichtere, extramurale vormen van zorg en ondersteuning buiten de muren van de instelling. Het resultaat van een zoektocht naar de kern van ons werk.

12.00 uur Lunch met informatiemarkt (klik hier en bekijk de standhouders)

13.00 uur Demissionair Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in gesprek met bestuurders Erik Hisgen (Amstelring), Ella van Lingen (Reinaerde), Rob de Jong (Pluryn) en Ruud Rutten (Tactus)

1415 uur Wissel

14:30 uur Ronde 3 dialoogsessies, presentaties en workshops (klik hier en bekijk het aanbod) en Keynote Jos de Blok (Vol) over Ruimte voor professionals. Schrijf je gelijk in voor één van de workshops. De keynote is helaas volgeboekt

Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg en wijkverpleegkundige van achtergrond, reflecteert op de ontwikkelingen van de laatste jaren. Buurtzorg Nederland ontwikkelde een vernieuwend concept voor zorg thuis. Dankzij de inzet van zelfsturende teams is er een betere aansluiting bij de specifieke wensen en behoeften van de cliënt. De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van de werkzaamheden. Onder andere via In voor zorg! is de werkwijze van Buurtzorg verspreid naar andere organisaties in de langdurige zorg.

15.20 uur Wissel

15.30 uur Ronde 4 workshops en dialoogsessies (klik hier en bekijk het aanbod) en Keynote Daan Dohmen met partner over zijn ervaringen bij de implementatie van technologie. Schrijf je gelijk in voor deze keynote en/of één van de workshops.

Dr. ir. Daan Dohmen richtte in 2003 FocusCura op. Als assistent in een verzorgingshuis werd hij geraakt door de afhankelijkheid en eenzaamheid die hij daar zag. Focus Cura introduceerde bij ruim 150 organisaties in binnen- en buitenland innovatieve producten om zorgverlening te vernieuwen en verbeteren. Focus Cura ondersteunt implementatie van de digitale zorgprocessen. Daan Dohmen deelt samen met een zorgorganisatie ervaringen bij de implementatie van technologie.

16.25 uur - borrel

17.30 uur - einde

Datum, tijd en locatie

  • Woensdag 19 april 2017
  • Van 09:00 tot 18:00 uur
  • Beatrixtheater Jaarbeurs te Utrecht

Meer informatie en aanmelden

  • Het is niet meer mogelijk om je online in te schrijven voor het eindcongres In voor zorg!. Het is woensdag 19 april nog mogelijk om jezelf te registeren bij de registratiebalie in het Beatrixtheater. 
  • Voor meer informatie kun je contact opnemen met In voor zorg! via 030 - 789 25 10 of per e-mail: info@invoorzorg.nl
  • Het doel van In voor zorg! is verbetering van de kwaliteit van zorg o.a. door het delen van kennis. Deelname aan bijeenkomsten is gratis. Onze bijeenkomsten worden betaald met publiek geld. Wij verzoeken je daarom om hier niet vrijblijvend mee om te gaan. Ben je toch verhinderd, stel dan je plaats tijdig weer beschikbaar.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg