invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

De Parabool en Zorggroep Raalte: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De Parabool (VG) en Zorggroep Raalte (V&V) zijn vergelijkbare organisaties: financieel gezond, aansturing door eenhoofdige Raden van Bestuur en zeer tevreden cliënten en medewerkers. Samen ondersteunen ze 910 cliënten met in totaal 249 fte.

Nieuwbouwlocatie Schuilenburg

Afzonderlijk van elkaar zijn de organisaties klein en kwetsbaar in het licht van externe ontwikkelingen. Dit is het belangrijkste aangrijpingspunt voor het vormgeven van intensieve samenwerking rondom nieuwbouwlocatie Schuilenburg.

Door deze samenwerking is het mogelijk om cliënten in de eigen regie te zetten en toch professionele ondersteuning te bieden. Tijdens het In voor zorg-traject stonden regelarme organisatie en het slim organiseren van werkprocessen centraal. Alles wat niet waarde toevoegend was voor de cliënt werd afgeschaft.

Resultaten

De samenwerking en het In voor zorg-traject hebben bereikt dat cliënten het gevoel hebben niet in een instelling te wonen, maar op zichzelf. Uniek aan het project is dat de locatie ook plaats biedt voor dementerenden, verstandelijk gehandicapten en jongeren met autisme. Andere resultaten zijn:

  • 25% hogere betrokkenheid bij het sociale netwerk.
  • Besparing van 50% op coachend managers.
  • Slechts één nachtdienst is nodig: €45.000 besparing op jaarbasis.

Meer informatie

Dossier(s)

Tags

Publicaties

11 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg