invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

ZorgSaam: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

ZorgSaam werkte met steun van In voor zorg! aan eigen kracht en muren weg. ZorgSaam gaat uit van de eigen kracht van de cliënt van de medewerker, het team en de organisatie. Met muren weg richt ZorgSaam zich op samenwerking zonder schotten. Integratie van werksoorten in teams en tussen teams en sectoren vindt gebiedsgericht plaats.

Doorlooptijd

Het In voor zorg-traject van Zorgsaam is afgerond in januari 2014.

Resultaten

  • Cliënten en mantelzorgers geven aan dat de kwaliteit van zorg verbeterd is
  • Cultuurverschillen en verschillen in werksystemen tussen ouderenzorg en thuiszorg zijn weggewerkt
  • In de ogen van de leiding is de teamvolwassenheid enorm gestegen
  • Er is een samenwerking met zorgorganisatie Curamus tot stand gekomen. Er is nu zelfs een gezamenlijk regiomanagement aangesteld

Vervolg

Herstructurering van het management en verdergaande samenwerking tussen ZorgSaam en Curamus zijn de nu te nemen stappen. Hierbij mogen de ontwikkelingen van het In voor zorg-traject niet uit het oog worden verloren.

Organisatie

ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen is de specialist in zorg voor jong en oud in de regio Zeeuws-Vlaanderen én daarbuiten. ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg en is daarmee één van de grootste werkgevers in Zeeland. Bij haar dienstverlening staat de beleving van de cliënt en medewerker centraal.

Meer informatie

 

 

Tags

Publicaties

8 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg