invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zorgpartners Midden-Holland: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Zorgpartners is een grote aanbieder van diensten op het gebied van zorg, welzijn en wonen in de regio Midden-Holland. Vanuit 17 locaties bedient zij haar bewoners en cliënten uit de wijk die à la carte diensten af kunnen nemen. Zorgpartners biedt onder andere: verzorging/verpleging thuis, verzorging/verpleging op locatie en tijdelijke opnames.

'Omdat mensen verschillend zijn', dat is het motto van Zorgpartners Midden-Holland. Mensen met verschillende achtergronden, wensen en mogelijkheden zijn bij Zorgpartners Midden Holland van harte welkom.

Aanpak

Zorgpartners Midden-Holland wilde medewerkers ondersteuning bieden bij de verdere ontwikkeling van een professionele attitude en communicatie die aansluiten bij de visie van de organisatie. De doelen zijn bereikt door inzet van onder andere:

  • De E-learningmodule 'Goed in gesprek' op te leveren welke geschikt is voor medewerkers in de zorg en facilitaire dienst.
  • Het ontwikkelde werkboek 'van moeten naar ONTMOETEN'.
  • Verschillende werkgroepen en reflectiemomenten.

Resultaten

Het traject ‘van moeten naar ONTMOETEN’ heeft een zichtbare verandering teweeg gebracht bij de medewerkers van alle centra en de dienst behandeling & begeleiding. Zowel de cliëntgerichtheid als de kerncompetenties van Zorgpartners, inlevendheid, creativiteit en daadkracht, zijn verbeterd. Ondanks beïnvloedende factoren, zoals sluiting van centra, is dit concernbrede cultuurtraject volgens plan doorlopen en laat een kleine, maar consistente verbetering zien.

Het traject heeft:

  • de samenwerking met de mantelzorg verbeterd, waarbij de professional waardering uitspreekt.
  • Zorgpartners Midden Holland beter toegerust op de toekomst.
    - De visie heeft betekenis gekregen bij alle medewerkers.
    - Implementatiekracht is vergroot door e-learning in combinatie met verdiepende workshops en reflectie.
  • de medewerkers toegerust het leven van de cliënt meer centraal te zetten en beter in gesprek te gaan.

De In voor zorg-coach heeft binnen deze ontwikkel- en implementatieprocessen structuur aangebracht en op een stimulerende manier begeleidt.

Meer informatie

Dossier(s)

Tags

Publicaties

9 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg