invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zorggroep Meander is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Zorggroep Meander is een zorgverlener met locaties in Veendam, Stadskanaal, Musselkanaal, Vlagtwedde en Ter Apel. Circa 2.200 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden dagelijks hulp aan 3.750 cliënten.

Bevolkingskrimp, een relatief grote gezondheidsproblematiek en de geringe bevolkingsdichtheid vormen een grote uitdaging voor de kwaliteit van zorg in de regio waarin Zorggroep Meander actief is. Zorg op Afstand wordt gezien als een middel om ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zorg in deze regio te kunnen bieden. Revalidatiezorg is een van de speerpunten van Zorggroep Meander. Daarom is ervoor gekozen om Zorg op Afstand toe te passen in de revalidatie.

In voor zorg! gaat Zorggroep Meander begeleiden in dit veranderproces. De begeleiding richt zich op 2 aspecten: het inbrengen van inhoudelijke expertise op het gebied van Zorg op Afstand, en het begeleiden van het implementatietraject.

Naar een geoptimaliseerd zorgprogramma orthopedische revalidatiezorg

Zorggroep Meander heeft ervoor gekozen om de medewerkers zelf de nieuwe werkwijze en processen te laten inrichten. Dit betreft ook de manier waarop technologie ingezet gaat worden. De In voor zorg-coach biedt actieve ondersteuning. Zowel medewerkers als cliënten worden vertrouwd gemaakt met de toepassing van Zorg op Afstand.

Het perspectief van de cliënt is het uitgangspunt tijdens de implementatie van Zorg op afstand. Tevens is er aandacht voor het samenwerken met andere partners in de regio. Met als doel een geoptimaliseerd zorgprogramma orthopedische revalidatiezorg.

Meer informatie

Dossier(s)

Publicaties

7 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg