invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zorgcoöperatie Ameland is In voor zorg!

Gepubliceerd op:

Zorgcoöperatie Ameland wil bewoners op Ameland zo lang mogelijk autonoom laten wonen, met eigen regie. Dit betekent dat iedere bewoner zelf keuzes kan maken en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen, waarbij Zorgcoöperatie Ameland zorgt voor ondersteuning in de zelfredzaamheid. Waar nodig helpt de zorg te organiseren en indien nodig zorg te ondersteunen en in het laatste geval de zorg over te nemen, zowel in de thuissituatie als in de Stelp.

Oorsprong

De Stelp is een zorgcentrum voor ouderen voor wonen en zorg en een zorgexpertisecentrum voor zorgdisciplines die doelmatig, integraal, multidisciplinair, met elkaar samenwerken met korte lijnen voor onderling overleg. Het zorgcentrum is onderdeel van de Pasana Care Holding B.V., die eind 2014 failliet werd verklaard. Na het faillissement hebben een aantal bezorgde en betrokken Amelander bewoners het voornemen te starten met het organiseren van zorg, specifiek de ouderenzorg en thuiszorg, onder naam van 'Levensloopbestendige zorg Ameland'. Zij richtten begin maart 2015 de Zorgcoöperatie Ameland op.

Opdracht

Zorgcoöperatie Ameland wil nu de ouderenzorg op Ameland zelf organiseren. Dat betekent dat zij De Stelp wil voortzetten uit het faillissement, in een nieuwe, toekomstbestendige vorm. De focus van de ouderenzorg komt hierbij te liggen op de zwaardere zorg, verpleeghuiszorg vanaf zzp 4.

Om de zorg op Ameland voor de toekomst duurzaam te organiseren wil Zorgcoöperatie Ameland samenwerken met de andere (zorg)aanbieders op het eiland, zoals thuiszorg, huisartsen, welzijn, paramedici, ziekenhuis, gemeente en recreatie. De Stelp moet dé locatie voor sociaal ondernemen op Ameland worden. Met nieuwe functionaliteiten op het gebied van welzijn, informele zorg en ontmoeting. En tevens de basis voor Zorgcoöperatie Ameland en de samenwerking met alle zorgaanbieders op het eiland.

Ondersteuning door In voor zorg!

Zorgcoöperatie Ameland heeft ondersteuning gevraagd door In voor zorg! om deze uitdaging aan te gaan. In voor zorg! ondersteunt en begeleidt de zorgcoöperatie in de periode tot oktober 2016 op de volgende onderdelen:

  • Het opzetten van de organisatie;
  • Het opzetten en ontwikkelen van De Stelp 'nieuwe stijl';
  • Het vormgeven van de samenwerkingsvorm;
  • Het uitbreiden van activiteiten en diensten van Zorgcoöperatie Ameland voor levensloopbestendige zorg op Ameland.

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg