invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zorgcentra Zuidwest-Drenthe is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Zorgcentra Zuidwest-Drenthe (ZZWD) biedt zorg en andere diensten aan ouderen in de gemeenten De Wolden en Westerveld. Tot het aanbod van ZZWD horen thuiszorg, dagactiviteiten, wonen met zorg in een aanleunwoning of verzoegingsthuis en ondersteunende diensten. Lokale beschikbaarheid en toegankelijkheid voor cliënten zijn belangrijk voor de organisatie.

Onder het motto"'Ondersteboven! Naar een kleinschalige organisatie met zelfsturende teams" werkt ZZWD met ondersteuning van In voor zorg! aan het realiseren van een toekomstvisie waarin de cliënt centraal staat en de medewerkers meer ruimte krijgen.

Cliënten en hun wensen dienen volgens de visie aanjager te zijn van de zorg- en dienstverleningsprocessen. Medewerkers moeten deze processen samen met de cliënten verder ontwikkelen en inrichten. ZZWD heeft de visie omgezet in een concreet organisatieontwerp. In voor zorg! is gevraagd om te helpen bij de implementatie.

Meer informatie 

Tags

Publicaties

1 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg