invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Zorgcentra De Betuwe: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Zorgcentra De Betuwe is een moderne zorgorganisatie in het rivierengebied rondom Tiel en Culemborg. Zij levert diverse vormen van zorg en dienstverlening, variërend van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleeghuiszorg aan cliënten die thuis of in zorgcentra wonen.

Huis van de Buurt

De organisatie heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de samenwerking met gemeenten, welzijnsorganisaties en andere zorgaanbieders. Met dit zorgnetwerk wil de organisatie ontmoetingsmogelijkheden voor kwetsbare doelgroepen en ouderen faciliteren. Kwaliteit van leven en promotie van actief burgerschap zijn hierbij belangrijke speerpunten. Dit is vormgegeven in het “Huis van de Buurt-concept”, een huis waar bewoners, familie en de burgers in de wijk zich welkom voelen en ruimte is voor ontmoeting, opvang en activiteiten.

Gedurende het In voor zorg-traject is gestart met het creëren van een gemeenschappelijke visie voor de toekomst. Een ‘lokale’ kwartiermaker die de gemeenschap kent is hierbij betrokken geweest. Er is een netwerk opgezet tussen burgers/gemeenschap, professionele partners en de interne medewerkers. Dit overleg leidt tot een gemeenschappelijke agenda waarin ieders belang helder is en er vertrouwen is dat geven en nemen uiteindelijk meer oplevert.

Het doel van het In voor zorg-traject was het (uit)bouwen van- en samenwerken met lokale netwerken om eigen kracht van burgers en organisatie te versterken. Daarnaast was het doel van de organisatie om zich aanpassen op de toekomstige ontwikkelingen in de Wmo. Een greep uit de resultaten:

  • Realisatie van 3 Huizen van de Buurt.
  • Integratie en samenwerking van dagactiviteiten, welzijn en het Huis van de Buurt.
  • Teams zijn samengesteld op basis van geografie en zijn het aanspreekpunt voor de gemeente. Initiatief ligt bij de burgers, partners en medewerkers ondersteunen en helpen burgers waar nodig.

Meer informatie en een overzicht van alle resultaten zijn te vinden in de Factsheet.

Meer informatie

Dossier(s)

Tags

Publicaties

2 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg