invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Warande is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Warande heeft gastvrijheid en ruime aandacht voor de cliënt hoog in het vaandel staan. Met hun deelname aan In voor zorg! willen zij de belofte ‘tijd voor aandacht’ versnellen door een organisatiebrede en systematische Lean aanpak in de care.

Lean in de zorg

Door resultaten te koppelen aan de bijbehorende processen start Warande in september met het programma Lean in de zorg. Lean is een methode om processen te ontdoen van overbodige ballast en om activiteiten beter op elkaar af te stemmen. Warande doet dit in samenwerking met een Lean expert uit het programma In voor zorg! Hiermee werkt Warande aan een duurzame en toekomstbestendige dienstverlening. Een aantal medewerkers uit verschillende lagen van de organisatie worden opgeleid tot Lean Coach, waarmee de ontwikkeling van Warande naar een Lean organisatie wordt gewaarborgd.

Primaire zorg

De focus van de toepassing van Lean principes zal in eerste instantie liggen op de primaire zorg processen. De teams die volgens Lean principes gaan werken zullen:

  • extra tijd beschikbaar krijgen voor aandacht aan de cliënten,
  • doordat verspillingen in het proces zijn geëlimineerd en
  • het werk van de verschillende afdelingen beter op elkaar is afgestemd.

Door het betrekken van de werkvloer zal de werkvloer zich ook meer eigenaar voelen van het zorgproces. Het management moet dit faciliteren door verantwoordelijkheden lager in de organisatie te leggen.

Meer informatie

Tags

Publicaties

4 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg