invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Volckaert: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Volckaert heeft met het In voor zorg-traject ‘Professionaliteit & Eigen Regie’ een flinke beweging ingezet naar een cultuur waarin professionaliteit, eigen verantwoordelijkheid, pro-activiteit en transparantie centraal staan.

Doorlooptijd

Het In voor zorg-traject van Volckaert is afgerond in februari 2014.

Resultaten

  • Cliënt- en medewerkerstevredenheid zijn gestegen
  • Minder ziekteverzuim
  • Sterkere financiële positie

Methode

Er is gezocht naar een veranderplan dat werd gesteund door de gehele organisatie. Hiermee is toegewerkt naar een organisatiestructuur met minder sturingslagen, meer regelruimte op de werkvloer, een smalle staf en ruimte voor ‘coleur locale’.

Vervolg

De komende tijd gaat Volckaert werken aan:

  • Structureel opnemen van ‘cultuur’ in de beleidscyclus en de strategische agenda;
  • Verdiepen van de cultuurverandering;
  • Vorm geven van het nieuwe strategisch meerjarenbeleidsplan (2014-2018).

Organisatie

Volckaert verleent diensten in Dongen en Oosterhout aan ouderen met een somatische of psychogeriatrische aandoening. Ook cliënten met een lichamelijke handicap vormen een doelgroep. Volckaert beheert zes zorgcentra en een hospice. De organisatie levert intramurale zorg, in enige mate extramurale zorg, revalidatie, dagbehandeling en dagverzorging.

Meer informatie

 

Tags

Publicaties

1 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg