invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Vivantes Zorggroep is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Vivantes Zorggroep, een organisatie met 8 wooncentra en 500 zorgwoningen, is sinds zomer 2010 deelnemer aan In voor zorg! Door deelname aan het programma wil Vivantes veranderen naar een effectieve en efficiënte organisatie waar medewerkers plezier hebben in hun werk en waar – mede hierdoor – de cliënttevredenheid steeds hoger wordt. Dit houdt in: verlaging van de werkdruk, meer tijd voor de zorg, maar ook meer eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers en meer betrokkenheid bij de organisatie. Een cultuurverandering dus waarbij iedereen betrokken is.

In voor zorg! begeleidt Vivantes bij het bereiken van deze doelstelling. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Lean Six Sigma, een methode om bedrijfsprocessen af te stemmen op de klant en verspilling te voorkomen.

Meer werkplezier en hogere cliënttevredenheid

Vivantes Zorggroep past Lean Six Sigma als analyse instrument tegenwoordig toe op vier van de acht locaties. Medewerkers worden betrokken bij het identificeren en elimineren van onnodige handelingen. Dit leidt ook tot een nieuwe werk- en denkcultuur bij de medewerkers. Dankzij Lean Six Sigma worden bedrijfsprocessen niet alleen maar sneller maar komt er ook meer tijd vrij voor de zorgmedewerkers om kwalitatief betere zorg te leveren. Niet alleen meer doelmatigheid dus, maar ook een hogere medewerkers- en klanttevredenheid.

Manager Verpleging-Verzorging-Thuiszorg Esther Voeten: 'We doen dit niet om problemen op te lossen, maar vooral om problemen vóór te kunnen zijn.'

Meer informatie

Dossier(s)

Tags

Publicaties

6 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg