invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Vitras is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Vitras levert al 50 jaar zorg thuis en is daarmee een van de bekendste en meest ervaren partijen in het veld. Vitras beschikt over een fijnmazig netwerk met andere zorgverleners. De zorgorganisatie staat van oudsher bekend om het leveren van hoge kwaliteit zorg. Omdat de ontwikkelingen in de wereld in hoog tempo verder gaan, is Vitras in 2009 een nieuwe weg ingeslagen met een duidelijke visie op Wijkgerichte Zorg. Het ingezette transitieproces wordt breed in de organisatie gedragen.

Wijkgerichte zorg

In voor zorg! ondersteunt Vitras de komende tijd bij het eigen maken en het praktisch toepassen van het concept Wijkgerichte Zorg. Het doel is zelfregulerende wijkteams te creëren. De ondersteuning vanuit In voor zorg! speelt vooral op het vlak van de bewustwording bij medewerkers. Medewerkers worden begeleid bij vragen als: wat betekent wijkgerichte zorg voor mij, voor mijn eigen handelen? Wat betekent het voor mijn cliënt? De wijkteams moeten uiteindelijk zelfstandig kunnen functioneren, waarbij zij dit concept moeten vertalen naar hun eigen wijkteam en eigen gedrag. Samen nemen zij de verantwoordelijkheid voor hun team en worden de dagelijkse werkzaamheden integraal gemanaged.

Deze organisatie neemt ook deel aan het Experiment Regelarm: Vitras Regelarm

Meer informatie

Dossier(s)

Publicaties

6 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg