invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Van Neynsel is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Van Neynselbiedt zorg en dienstverlening aan ouderen vanuit 5 locaties in Den Bosch en omstreken. De organisatie heeft eigen woonvoorzieningen, maar levert ook zorg bij cliënten thuis.

Werken met 'Vitale teams'

Van Neynsel heeft net als veel andere zorgorganisaties te maken met veranderingen in de zorg. Er wordt bezuinigd op zorgkosten, maar ook vanuit de samenleving zelf is er een ontwikkeling gaande. Cliënten willen en moeten zelf de regie voor hun zorg in handen nemen in samenhang met hun omgeving. Uit divers in- en extern onderzoek blijkt dat cliënten minder verschillende, meer vertrouwde gezichten willen zien en 1 vast aanspreekpunt voor hun wensen en behoeften willen, dichtbij, in de eigen wijk. Van Neynsel wil graag inspringen op deze vraag om zo een meerwaarde te kunnen bieden aan haar cliënten. Door de zorg te organiseren vanuit kleinschalige, zelfsturende teams denkt zij zowel de cliënt- als de medewerkerstevredenheid te kunnen verhogen. Met het programma ‘Vitale teams’ wil Van Neynsel deze transitie vormgeven. In voor zorg! ondersteunt de organisatie hierbij.

Van Neynsel heeft eerder met In voor zorg! samengewerkt aan een project gericht op 'klantgericht roosteren'.

Meer informatie

Dossier(s)

Publicaties

6 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg