invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Topaz: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Topaz biedt ouderenzorg, specialistische zorg (o.a. Huntington Disease) en revalidatiezorg vanuit 8 zorglocaties in de regio Leiden en Duin-en Bollenstreek. Kenmerkend voor de organisatie is het streven naar het leveren van 'ambitieuze zorg', waarbij expertise en innovatie centraal staan.

Een nieuw en onderscheidend thuiszorgconcept: Topaz Thuis

Topaz bedacht met het oog op alle ontwikkelingen een nieuw en onderscheidend thuiszorgconcept: Topaz Thuis. Thuiszorg gecombineerd met de component behandeling en vroeg ondersteuning. Het In voor zorg-traject is gestart om dit concept vorm te geven binnen 3 werkgebieden:

  • Vormgeven van het thuiszorgconcept Topaz Thuis met als uitgangspunt.
  • Doorvoeren van organisatorische veranderingen.
  • Versterken van de reputatie van Topaz Thuis.

Resultaten

'Er zat structuur, diepgang en samenhang in de aanpak'. Daardoor is niet alleen veel bereikt, maar ook een ontwikkelperspectief gecreërd. Enkele voorbeelden van resultaten van het traject:

  • Topaz Thuis staat en werkt inmiddels met zelforganiserende wijkteams.
  • Teammanagers maken een ontwikkeling door naar teamcoaches
  • De tevredenheid van cliënten is gestegen van een 7,8 naar een 8,2

In voor zorg! ondersteunde Topaz bij het vormgeven van haar thuiszorgconcept en heeft de organisatie begeleidt bij het doorvoeren van organisatorische veranderingen en het versterken van de reputatie van Topaz Thuis.

Meer informatie

Tags

Publicaties

4 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg