invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Thuiszorg Samen Verder is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Thuiszorg Samen Verder is een jonge multiculturele zorgorganisatie die in 2007 gestart is als eenmanszaak met als doelgroep allochtone zorgbehoevenden. De organisatie is in korte tijd uitgegroeid naar ruim 40 medewerkers die thuiszorg bieden aan 180 cliënten.

Door de snelle groei van de organisatie zijn er aanpassingen in de organisatie nodig: op het gebied van bedrijfsvoeringprocessen en de manier van leidinggeven. Maar het betreft ook het aanbrengen van een focus op bepaalde diensten dan wel cliëntengroepen. Hiervoor heeft Thuiszorg Samen Verder de hulp ingeroepen van In voor zorg!.

 'Werken met zelfsturende teams is de toekomst voor de thuiszorg'

Ondanks de sterke groei blijft de organisatie werken met kleine teams. In de toekomst worden kleine zelfsturende teams gevormd van maximaal 7 personen, waarbij elk team de eigen planning realiseert en medewerkers veel verantwoordelijkheid krijgen. Werken met zelfsturende teams is de toekomst voor de thuiszorg, vindt Nora Barrachdi. Die teams stellen haar organisatie in staat om aanbestedingen te doen in de ene na de andere gemeente en zo de gewenste groei door te maken. Het einde van die groei is nog lang niet in zicht als het aan haar ligt. 

Meer informatie 

Dossier(s)

Publicaties

4 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg