invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Thuiszorg Rotterdam is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Thuiszorg Rotterdam biedt met zo'n 1.400 werknemers thuiszorg in alle wijken van Rotterdam, en ook in Schiedam e.o., Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel

Met ondersteuning van In voor zorg! werkt Thuiszorg Rotterdam aan de opbouw van kleinschalige, wijkgerichte teams. Zij noemt dit concept ‘Thuis in de buurt’. 

Cliëntgericht en meer verantwoordelijkheid

Voor medewerkers betekent ‘Thuis in de buurt’ werken in kleinere teams, meer verantwoordelijkheid ten aanzien van het organiseren en coördineren van zorg en een duidelijkere rol in het onderhouden van contacten met samenwerkingspartners.

Een afvaardiging van de directie bezoekt jaarlijks alle 72 teams. Zij gaan in gesprek met medewerkers over ‘Thuis in de buurt’ en andere zaken die teams bezighouden. Mede hierdoor is het bestuur en de directie in staat om de randvoorwaarden voor een optimale relatie tussen de cliënt en medewerker te organiseren.

Thuiszorg Rotterdam is in staat gebleken om vanuit een traditionele grootschalige organisatie te transformeren naar een meer kleinschalig georganiseerde cliëntgerichte organisatie. En tevens naar een organisatie waarbinnen medewerkers meer uitgedaagd worden om verantwoordelijkheid te nemen.

Op 1 januari 2015 is Thuiszorg Rotterdam gefuseerd met Laurens en gaan wij samen verder onder de naam Laurens.

Meer informatie 

Tags

Publicaties

5 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg