invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Thebe is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Thebe is een zorg- en dienstverleningsorganisatie op het gebied van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, thuiszorg en voeding- en dieetadvisering en thuiszorg.  Zo'n 8.500 medewerkers zijn werkzaam op 18 locaties in en rondom Tilburg, Breda en Oosterhout.

Met ondersteuning van In voor zorg! werkt de organisatie aan het herinrichten van werkprocessen: minder managen en meer eigenverantwoordelijkheid voor de medewerkers. 

Het primaire proces meer ruimte geven

In voor zorg-coach en lean-adviseur Koos van de Lagemaat helpt met het op een lean-manier benaderen van de processen. Belangrijk onderdeel van de lean-aanpak is het optuigen van teams die met een minimum aan verspilling cliënten met aandacht kunnen bijstaan en adviseren. In 2011 zijn 50 teams gestart, de ‘koploperteams’.

Voor de koploperteams en de teams die daarna worden ingesteld, komen teamcoaches. Een belangrijke rol voor deze coaches is het stimuleren en prikkelen van zelfstandigheid in de teams. Ger Nouws, programmaleider Zelfstandige Teams bij Thebe: 'Dat betekent dat een teamcoach zich niet als een manager mag gedragen. En als een manager teamcoach wil worden, dan moet hij of zij de meeste van z’n vertrouwde managementcompetenties wel thuislaten.'

Meer informatie 

Dossier(s)

Tags

Publicaties

7 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg