invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

STMG is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) is een organisatie in de thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijk werk. STMG levert met 3.300 medewerkers zorg en begeleiding voor ruim 30.000 cliënten in Midden-Gelderland.

Het strategieprogramma ‘Goed voor Elkaar’ dat STMG in 2010 is gestart, staat  voor een omslag van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Stimuleren van eigen verantwoordelijkheid van cliënt en medewerker staat centraal. Wijkteams worden verantwoordelijk voor het primaire proces en management en staf faciliteren deze teams optimaal.

STMG heeft In voor zorg! gevraagd om STMG te ondersteunen in de verdere implementatie van de strategie ‘Goed voor Elkaar’. Met name de introductie van wijkgerichte, zelforganiserende teams moet het verschil gaan maken. 2 pilotteams in Renkum en Oosterbeek zijn in februari 2012  van start gegaan, en in mei 2012 volgen 4 pilotteams in Arnhem Noord-West. In de eerste pilots met de 2 teams is nu de manager als schakel er tussenuit gehaald. Dit zorgt voor een scherpere verdeling van verantwoordelijkheden en een nieuwe definitie van het primair proces.

Meer informatie 

Dossier(s)

Tags

Publicaties

3 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg