invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Stichting Vrijwaard: Resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Stichting Vrijwaard is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg in Den Helder. Vrijwaard heeft ruim 400 medewerkers en beheert 6 locaties. Vrijwaard biedt zorg en dienstverlening van hoge kwaliteit en wil hierin uitblinken en uitbreiden. Door ontwikkeling van diverse producten en diensten wordt het zo lang mogelijk zelfstandig wonen ondersteund.

Vrijwaard ontwikkelt zich steeds verder op het gebied van thuiszorg, producten zoals comfortdiensten en ontmoeting. Zo zijn er diverse ontmoetingspunten in de wijk opgezet zoals het Paviljoen van Toen en later in 2013 De Soos. Senioren in zowel de thuissituatie als in de zorgcentra maken veelvuldig gebruik van deze diensten. Stichting Vrijwaard streeft naar kwaliteit van leven. Wonen, welzijn, verzorging en verpleging zijn essentiële ingrediënten die moeten bijdragen tot een zeker gevoel van geluk.

Werken aan de menselijke maat

Positieve energie en inzet is wat de organisatie kenmerkt. Vrijwaard ziet haar klanten als gasten en zorgt er voor dat gasten zich thuis voelen. Er wordt gewerkt met een menselijke maat; dit betekent dat de organisatie de klant kent maar ook het team. Door deze benadering in het denken en handelen biedt Vrijwaard net dat beetje extra. De teamleden voelen zich verbonden én zijn ambassadeur van Vrijwaard.

De cliënt komt van rechts

‘Bij Vrijwaard komt de Gast van rechts’. De gast/cliënt wordt dus altijd gezien en heeft bij Stichting Vrijwaard altijd voorrang. Het doel van haar In voor zorg-traject is dan ook om volledig cliënt-, belevings- en arrangementgericht te werken, met respect voor de autonomie van de cliënt.

Lerende organisatie

Inmiddels is het In voor zorg-traject van Stichting Vrijwaard afgerond. Door het traject hoopte de organisatie veel te leren op het gebied van:

  • Cliënt-, belevings- en arrangementgericht werken
  • Gastvrijheidschap
  • Zelfstandig werkende teams
  • Ondernemerschap, oplossend vermogen en creativiteit in het werk
  • Inzet van innovaties ter ondersteuning van het primaire proces
  • Opzet en structurering van een projectorganisatie

Daarnaast verwachte Stichting Vrijwaard, in de contacten met andere organisaties, kennis op te kunnen doen door het uitwisselen van best practices.

Meer informatie 

 

Tags

Publicaties

5 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg