invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Stichting Elisabeth is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

St. Elisabeth is een kleine zorgorganisatie met een goede naam in Roosendaal. De organisatie biedt intramurale en extramurale zorg, daarnaast kunnen cliënten er terecht voor dagactiviteiten. 107 (fte) medewerkers en 100 vrijwilligers werken dagelijks aan de zorg van in totaal 160 cliënten. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers waarderen de kleinschaligheid van de organisatie.

De mate van autonomie is een bepalende factor voor arbeidstevredenheid. En als medewerkers hun werk met plezier doen, straalt dat af op de bewoners van St. Elisabeth. Om die reden heeft de organisatie ervoor gekozen om zelfsturing in te voeren voor alle teams binnen de organisatie.

Een eerste stap richting zelfsturende teams is het aanpassen van de organisatiestructuur door de huidige bestuurder. De voorheen hiërarchische structuur is letterlijk omgedraaid. Het management, de stafdiensten en het bestuur van de organisatie staan nu onder de medewerkers in de organisatiestructuur. Ook zijn er bij het vertrek van 2 teamleiders geen vervangers gezocht.

In voor zorg! ondersteunt het traject onder andere op het gebied van visievorming. De In voor zorg-coach zorgt voor een kader waarbinnen de teams zelf verder kunnen werken aan zelfsturing. Verder wordt ondersteund bij het coachen van het managementteam in het aanpassen van hun leiderschapsstijl.

Meer informatie

Website: St. Elisabeth (externe link)

Tags

Publicaties

1 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg