invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Rosengaerde is In voor zorg! (Thematranche Technologie)

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Rosengaerde is een relatief klein en zelfstandig woonzorgcentrum gevestigd in het centrum van Dalfsen. Rosengaerde is formeel een stichting waar ruim 270 werknemers zorgen voor voorzieningen als verpleging en verzorging, dagverzorging, thuiszorg. Mogelijkheden voor kortdurend verblijf en maaltijdvoorzieningen. Rosengaerde is opgericht in 1961 en richt zich op de kernen in het Overijsselse Vechtdal. De stichting Rosengaerde heeft meerdere locaties.

Rosengaerde wil een organisatie zijn die technologie inzet om ondersteunend te zijn aan cliënten en haar of zijn omgeving. De organisatie heeft meerdere redenen om deel te nemen aan de thematranche technologie:

  • Zelfredzaamheid van de cliënt verhogen.
  • De cliënt de mogelijkheid geven om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.
  • Toekomstbestendig zijn.
  • Verwachtte tekort aan zorgmedewerkers opvangen.
  • Tekorten opvangen door werkprocessen efficiënter maken.

Er is een 7-stappenplan opgesteld om het gewenste resultaat te bereiken voor het pilot project. In voor zorg! ondersteunt Rosengaerde tijdens het traject. De organisatie wil gebruik maken en kunnen leren van ervaringen ergens anders in Nederland en haar eigen ervaringen delen met andere organisaties.

Meer informatie

Dossier(s)

Publicaties

6 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg