invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Sint Pieters en Bloklands Gasthuis: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis is en kleine en zelfstandige organisatie met  lange geschiedenis in de zorgverlening. Sinds eind 2011 is het gevestigd in Amersfoort Vathorst. Het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis biedt voorzieningen op het gebied van wonen en zorg, onder andere aan ouderen met dementie.

De organisatie stond voor een aantal uitdagingen waarbij zij de hulp van In voor zorg! heeft ingeroepen. Medio 2014 gaat de vernieuwde locatie Davidshof open en moest de kwaliteit van de zorg op verpleeghuisniveau zijn. De locatie Vathorst moest grotendeels omgevormd zijn tot een woon-zorgcomplex waar extramuraal gewerkt wordt binnen een deels intramurale setting.

Resultaten In voor zorg-traject

De Inspectie oordeelde in 2013 dat de kwaliteit van zorg weer op orde is en het In voor zorg-traject heeft geleid tot een financieel gezonde organisatie door een besparing van € 450.000 op een jaaromzet van € 7,9 miljoen. Management en medewerkers hebben weer vertrouwen, zijn ondernemend en geven aandacht aan de cliënt en aan elkaar.

Meer informatie 

Tags

Publicaties

5 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg