invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

PuurZuid is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Het In voor zorg-traject van PuurZuid is in oktober 2011 afgerond. Met meetbare resultaten: er is meer tijd voor cliënten, medewerkers en cliënten zijn tevreden en het ziekteverzuim is sterk gedaald. In voor zorg-coach Henk-Jan Tromp legde samen met PuurZuid een fundament om op voort te bouwen.

‘Mijn ambacht in 2015’ was de naam van het traject bij PuurZuid. Met pilotgroepen onderzochten medewerkers hoe zij zelf optimaal invulling konden geven aan hun werk. De dienstverlening aan de cliënt was richtinggevend bij deze zoektocht naar het betere vakmanschap. Het traject heeft geleid tot een grotere bewustwording onder medewerkers van hun professionaliteit en vervolgens tot verbeteringen op een breed terrein.

De resultaten in cijfers: de tevredenheid scoort bij medewerkers een 7,1, de veranderbereidheid een 6,5. Het ziekteverzuim daalde spectaculair: in mei-juni 2010 was het nog 8,89%, in juli 2011 4,14%. Teamleiders nemen in deze nieuwe periode van integraal leidinggeven duidelijk hun verantwoordelijkheid voor het verzuim in hun team.

Meer informatie

Tags

Publicaties

2 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg