invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Interzorg Thuiszorg Oss: Resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Interzorg Thuiszorg in Oss biedt huishoudelijke hulp, begeleiding, verzorging en verpleging aan mensen in de regio Oss en Nijmegen. De groeiende organisatie hecht veel waarde aan kleinschaligheid. Het motto "Groot zijn, klein blijven voelen" vat deze overtuiging samen. De organisatie is in beweging. Interzorg Thuiszorg groeit, maar ook de interne structuur en communicatie zijn in ontwikkeling, zodat zij goed blijven aansluiten bij de groeiende organisatie. In voor zorg! ondersteunde Interzorg in dit proces. Samen werd er gewerkt aan:

  • de uitbreiding van de organisatie
  • een passende organisatiestructuur en personele planning
  • het ontwikkelen van een organisatiecultuur waarbij verbondenheid en cohesie centraal staan

Doorlooptijd

Het traject liep vanaf april 2012 tot oktober 2013

Resultaten

  • Overheadpercentage is gedaald van 10,25% naar 8,5%. De productiviteit is in de regio Nijmegen met 1% gestegen en is gelijk gebleven in de regio Oss.
  • Het centraal roosteren en plannen leverde door de groei een te grote afstand op tussen planner en cliënt. Met zelf roosteren en plannen in de wijkteams hebben ze dit contact hersteld en zijn de zorgverleners tevreden en gemotiveerd. Het brengt ook meer rust tijdens piekperiodes als de zomervakantie. Een afgewogen personele bezetting en flexibele schil leiden tot een efficiëntere inzet.
  • De keuze voor wijkgericht werken met 'celdeling' wanneer een wijk boven de 80 cliënten of 15 medewerkers uitkomt heeft geleid tot meer tevreden cliënten en enthousiaste medewerkers die niet meer terug willen. De tevredenheid van cliënten is toegenomen. Zij hebben de indruk dat zij meer verzorgd worden door dezelfde mensen en dat medewerkers sneller reageren op vragen en problemen.
  • De introductie van wijkgericht werken met teambuildingselementen leidt tot veel hechtere wijkteams. Met elkaar regelt men het. In het wijkteam komt men thuis.

Organisatie

Interzorg Thuiszorg draagt als maatschappelijk betrokken onderneming bij aan het realiseren van de wens van mensen om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Deskundige medewerkers van Interzorg Thuiszorg leveren hiervoor huishoudelijke hulp, begeleiding, verzorging en verpleging en realiseren omstandigheden die het zo lang mogelijk kunnen blijven wonen en leven in de eigen vertrouwde omgeving mogelijk maken. Dat doen zij samen met de cliënt, diens omgeving en diens beschikbare sociale netwerken en professionele organisaties in de wijk of buurt.

Meer informatie 

Publicaties

6 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg