invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

HilverZorg: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

HilverZorg, organisatie voor ouderenzorg, thuiszorg en  geestelijke gezondheidszorg voor zowel ouderen als jong dementerenden, werd in mei 2010 deelnemer aan In voor zorg!. De organisatie koos voor meer samenhang in het aanbod en voor kleinschaligheid. In voor zorg! zette aansluitend flink haar tanden in de organisatie, waarbij ook de thuiszorg getransformeerd werd. Anno 2012 kloppen mensen aan de deur bij HilverZorg. Of ze er alsjeblieft mogen komen werken.

Eerder al werd door HilverZorg het veranderprogramma ‘van harnas naar zomerjurk’ in gang gezet. Dit betekende een grote cultuurverandering voor zowel medewerkers als cliënten en hun familieleden. In voor zorg! ondersteunde bij de projectmatige aanpak van deze cultuurverandering en bij de uitrol naar de gehele organisatie. Daarnaast hielp In voor zorg! bij verbeteringen in de thuiszorg. De radicale omslag die hier werd ingezet, was dat het concept van Buurtzorg werd gekopieerd naar de wereld van HilverZorg.

Meer informatie 

Tags

Publicaties

8 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg