invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Eleos Dichtbij en SGJ zijn In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Eleos Dichtbij en SGJ nemen deel aan In voor zorg! met een gezamenlijk traject.

Eleos Dichtbij is een organisatie voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg die intramurale en ambulante behandeling en begeleiding biedt aan mensen met psychiatrische of psychosociale problemen. Eleos Dichtbij richt zich op zorgvragers die willen dat de geboden zorg aansluit bij hun christelijke geloofsovertuiging. SGJ (Stichting Gereformeerde Jeugdzorg) biedt brede jeugdzorg aan kind en gezin vanuit een christelijke geloofsovertuiging.

In 2011 hebben de Raden van Bestuur van Eleos Dichtbij en SGJ besloten om te komen tot de oprichting van een organisatie ‘Nieuw’. Met 'Nieuw' willen beide organisaties een projectmatige samenwerking tot stand brengen gericht op de ambulante begeleiding van cliënten. De hoofddoelen van ‘Nieuw’ zijn het creëren van meer duidelijkheid en kwaliteit van zorg voor de cliënt en het versterken van de positie van beide organisaties richting gemeenten.

De samenwerking levert een aanvullend aanbod op, van lichte tot zware zorg, voor jong tot oud. Samenwerking zorgt voor het versterken van elkaar in acquisitie en het vinden van burgers. Specifiek voor het aanbod is de mogelijkheid aansluiting te zoeken bij plaatselijke kerken. Daarnaast leidt de samenwerking tot een ontschotting tussen jeugdzorg en GGZ.


In voor zorg! ondersteunt Eleos Dichtbij en SGJ bij het vormgeven en implementeren van deze gezamenlijke dienstverlening aan cliënten met psychische en/of gedragsproblemen.

Binnenkort volgt hier meer informatie over het In voor zorg-traject van Eleos Dichtbij en SGJ Christelijke Jeugdzorg.

Meer informatie

Tags

Publicaties

1 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg