invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Dignis/Lentis is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Dignis maakt samen met 4 andere zorggroepen onderdeel uit van het concern Lentis. De zorggroep Dignis concentreert zich op de zorg- en dienstverlening aan ouderen in de provincie Groningen en de kop van Drenthe.

Een van de gebieden waar Dignis/Lentis zich op richt is het thema ‘wonen en zorg’, waaronder het ontwikkelen van kleinschalige woonvormen. Kleinschalig wonen is inmiddels een integraal onderdeel van de organsiatie: een derde (200 cliënten) van alle psychogeriatrische cliënten woont er inmiddels in uiteenlopende kleinschalige complexen in woongroepen van zo’n 6 tot 10 bewoners. Dignis/Lentis wil groeien met kleinschaligheid. In voor zorg! ondersteunt Dignis/Lentis hierbij.

‘De knoppen van kleinschalig wonen’

Want de kleinschaligheid is voor Dignis/Lentis ook een puzzel. Want hoe kun je kleinschalige voorzieningen op een bedrijfsmatige manier exploiteren? Omdat dat nog niet volledig lukt brengt In voor zorg-coach Eric Krijger in beeld hoe logistiek en geld zo zijn te organiseren dat kleinschalig wonen zichzelf kan bedruipen. Makkelijk is dat allerminst. Twee factoren spelen een rol: de externe financiering en de noodzakelijke cultuuromslag onder managers en medewerkers van Dignis/Lentis.

Mede gevoed door de ideeën die In voor zorg-coach Eric Krijger levert, wordt gezocht naar kleine en grote maatregelen die de kleinschalige formule overeind kunnen houden. Hiernaast werkt de coach aan een weefsel dat de aanpak van Dignis/Lentis van binnenuit steviger maakt. Hij doet dat door een fijnmazig bedrijfsmatig model op te zetten onder de naam ‘De knoppen van kleinschalig wonen’. Dignis/Lentis kan er – afhankelijk van de knoppen waaraan wordt gedraaid – per kleinschalige voorziening een balans creëren waarin een rendement van twee procent binnen handbereik komt.

Meer informatie:

Dossier(s)

Tags

Publicaties

1 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg