invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

De Riethorst Stromenland: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

De Riethorst Stromenland is een zorgorganisatie in het Land van Heusden en Altena en de regio Dongemond, waar mensen terecht kunnen met ondersteuningsvragen met betrekking tot wonen, zorg en welzijn in elke woonomgeving. De Riethorst Stromenland biedt verzorging, verpleging en behandeling. De behoeften en wensen van de cliënt staan daarbij centraal en moeten leiden tot het leveren van kwalitatieve diensten in een prettige, veilige en vertrouwde leefomgeving.

De organisatie wil werken aan een nog meer cliëntgerichte organisatie en heeft daarvoor de ondersteuning van In voor zorg! ingeroepen.

Resultaten

De teams voelen nu meer steun voor hun rol in het cliëntgerichter, kleinschaliger en zelforganiserende werken. Resultaten van het In voor zorg-traject bij De Riethorst Stromenland zijn onder andere:

  • 70 kleinschalige zorgteams die al een (hoge) mate van zelforganisatie hebben.
  • Integraal samenwerken tussen de diverse disciplines is sterk verbeterd en daarmee ook de samenwerking rondom en dichtbij de cliënt.
  • Teams zijn zich bewuster geworden van wat 'zorg' kost.

Aanpak

De behaalde resultaten zijn onder andere bereikt door het inzetten van trainingen op thema’s zoals: leiderschap, kleinschalige/zelforganiserende teams, persoonlijk leiderschap en succesvol samenwerken. Daarnaast waren intervisiemomenten en sparringgesprekken met de coach, managers en hun teammanagers een interventie.

Meer informatie

Tags

Publicaties

1 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg