invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

BrabantZorg: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

In voor zorg! heeft Brabantzorg geholpen bij de begeleiding van haar medewerkers om zelfstandiger te leren werken en het te enthousiasmeren om meer op verbetering te focussen.

Doorlooptijd

Het In voor zorg-traject van BrabantZorg is afgerond in april 2014.

Resultaten

Concrete resultaten zijn geboekt op verschillende niveaus binnen de organisatie:

  • Centraal niveau: optimalisatie sfeer en effectiviteit van het Management Team BrabantZorg.
  • Locatie niveau (locatiegroep Maasland West): optimalisatie sfeer en effectiviteit van locatie management team, een omslag van een overwegende cultuur van afbakenend leiderschapsstijlen naar coachende, richting gevende leiderschapsstijlen bij teammanagers.
  • Teamniveau: verminderd verzuim, beter teamklimaat, verbeterde effectiviteit en productie van teams en hogere cliënt tevredenheid.

Methode

De aanpak bestond uit een combinatie van (a) leiderschap ontwikkeling en (b) teamwork optimalisatie, specifiek ontwikkeld voor de zorg, in Nederland bekend als het TeamSHOPP curriculum. In een video die In voor Zorg samen met BrabantZorg maakte lichten betrokkenen het proces toe.

Vervolg

Voorop staat dat de organisatie hard zal blijven werken om de behaalde resultaten te borgen. Als vervolgstap zullen zorgteams zich gaan richten op integratie van zowel formele als informele zorg (o.a. familie) tot multidisciplinaire expertteams in zorg-op-maat.

Organisatie

BrabantZorg biedt zorg, wonen en welzijn in de regio's Oss, Uden, Veghel, 's-Hertogenbosch en De Bommelerwaard.

Meer informatie

 

Dossier(s)

Tags

Publicaties

26 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg