invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Amstelring: resultaten In voor zorg-traject

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Amstelring is een zorgorganisatie in Amsterdam en omgeving. 5.000 medewerkers ondersteunen 5.000 intramurale en 7.000 extramurale vooral oudere cliënten.

In voor zorg! werd gevraagd om het cultuurveranderingstraject bij Amstelring te begeleiden: medewerkers en managers leren om op locatieniveau zelf beslissingen te nemen en zelf problemen op te lossen. In voor zorg! helpt mee in het bouwen aan zelfvertrouwen op locatieniveau en verlegt zo de regie van de organisatietop naar de locatie in de wijk.

Er is een start gemaakt met 6 gemotiveerde teams, inmiddels is het effect voelbaar. Van Dam: 'Het is een sneeuwbaleffect. De eerste 6 locaties meldden zich zelf aan. Het enthousiasme groeit. Locaties laten weten dat ze graag aansluiten.'

Website: Amstelring (externe link)

 

Publicaties

6 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg