invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Amsta is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Amsta is een grote zorgorganisatie die zowel ouderen als mensen met een verstandelijke beperking zorg, huisvesting en welzijnsdiensten biedt. Amsta is in 2007 ontstaan uit fusies. Door de omvang van de nog jonge organisatie, de aansturing, de verschillende bedrijfsculturen èn de gewijzigde financiering van zorg en welzijn hapert de bedrijfsvoering bij Amsta. De organisatie heeft daarom ondersteuning aangevraagd bij In voor zorg!

Brug tussen kernwaarden en leiderschap

Het verandertraject van Amsta is gericht op ontwikkelingen van leiderschap op strategisch en tactisch niveau, op het operationaliseren van de Amsta-waarden, bedrijfsvoering en de jaarplancylcus. Ook het versterken van de werkvloer is hierbij van zeer belang.

Bij Amsta zijn alle niveaus betrokken bij het veranderproces. Hester Keesmaat, secretaris van de Raad van Bestuur: 'Ook de Raad van Bestuur en het directieteam doen mee. Je kunt zeggen dat bij ons echt elk bestuurs- en managementniveau bijdraagt aan de verbeteringen.'  Daarnaast is er op twee afdelingen ‘De Werkvloer centraal’ al actief. Vanaf de werkvloer wordt er dus eveneens munitie aangeleverd om de stappen tussen de top en de vloer kort, uniform en krachtig te maken.

Amsta past met ondersteuning van In voor zorg! het concept van implement-leren toe. Dat is een leerproces dat persoonlijke doelen en teamdoelen met elkaar verbindt. Resultaat is een sterkere organisatie, waarin kernwaarden voor iedereen even tastbaar zijn. Voor het leveren van persoonlijke, professionele, praktische en liefdevolle zorg zijn een hecht samenwerkend management en een scherpe bedrijfsvoering nodig. 

In voor zorg-coach Peter van Wijk over zijn ervaringen bij Amsta: 'Ik hoor mensen om mij heen zeggen: wat goed, het gaat weer om de inhoud. Daar worden mensen blij van.'

Meer informatie

Dossier(s)

Tags

Publicaties

16 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg