invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Humanitas is In voor zorg! (Thematranche Technologie)

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van de activiteiten die Humanitas organiseert, variërend van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. Jaarlijks geven ruim 13.000 vrijwilligers bij lokale en landelijke projecten meer dan 52.000 mensen ondersteuning.

Humanitas geeft aan sterk gebruik te maken van technologie, bijvoorbeeld door 24-uurs alarmering en een modern digitaal netwerk. Toch blijkt een adequate verbinding tussen alle systemen en samenwerkingspartijen te ontbreken. Doormiddel van het In voor zorg-traject kan de organisatie zich verder ontwikkelen op het gebied van technologie in samenwerking met andere zorgaanbieders. Doelen van het traject zijn onder andere:

  • Meer tijd voor zorg met minder middelen.
  • Positie op de markt behouden.
  • Participatie cliënten laten toenemen.

Op de lange termijn wil Humanitas dat technologie zorgt voor meer eigen regie bij cliënten en het stimuleren van de eigen activiteit.

In voor zorg! zorgt bij deze thematranche voor toegang tot kennis over het onderwerp en de samenwerking/kennisdeling met andere deelnemers, verder heeft de In voor zorg-coach een stimulerende en bewakende rol.  

Meer informatie

Dossier(s)

Publicaties

7 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg