invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Humanitas Rotterdam is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Al eerder heeft Stichting Humanitas met een project van In voor zorg! meegedaan, een project dat ging over de bedrijfsvoering en ruimte voor professionals in een tweetal regio’s.

Stichting Humanitas is actief in de regio Rotterdam op het gebied van ouderenzorg, ouderenhuisvesting en maatschappelijke dienstverlening. De kernactiviteit van de Stichting Humanitas is zorg en welzijn voor ouderen en het bieden van een prettige leefomgeving.

Stichting Humanitas is al jarenlang sterk in het vernieuwen van haar zorg en welzijn, vanuit een sterke filosofie en duidelijke kernwaarden. Op het  gebied van technologie zijn al grote sprongen gemaakt en er zijn al verschillende initiatieven op het gebied van technologie actief. De verbinding tussen deze verschillende initiatieven ontbreekt alleen nog. Dit is een reden voor de organisatie om deel te nemen aan de thematranche technologie van In voor zorg!. Naar aanleiding van deze deelname is een plan van aanpak opgesteld. Voorbeelden van doelen die de organisatie zich gesteld heeft zijn:

  • Digitalisering maakt integraal onderdeel uit van onze werkwijze en van het
    leven van onze cliënten.
  • Technologie helpt ons onze zorg, volgens onze kernwaarden, zo efficiënt en effectief dus toekomstbestendig mogelijk te bieden.
  • Technologie en digitalisering helpen onze cliënt de regie over het eigen leven zo lang mogelijk te behouden.”

Veranderopgave

Kern van de veranderopgave is dat technologie logisch onderdeel wordt van de zorg. Dit wordt door Stichting Humanitas van onderaf ingezet. De cliënt en zijn/haar zelfredzaamheid en zelfmanagement zijn leidend. Technologie en digitalisering wordt een logisch onderdeel van de relatie en de samenwerking tussen cliënt, informele zorg en de professional. Uiteraard alleen daar waar dit de zorg efficiënter en effectiever maakt. Gedurende het verandertraject worden de 8 stappen van Kotter gevolgd.

In voor zorg!

Van In voor zorg! wordt specifiek ondersteuning gevraagd bij het projectmatig merken. De coach moet een stimulerende en bewakende rol vervullen. De In voor zorg-coach vormt de link naar de beschikbare kennis binnen In voor zorg! en organiseert intervisiebijeenkomsten voor uitwisseling van kennis en ervaringen.

Meer informatie

Dossier(s)

Publicaties

6 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg