invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Diafaan is In voor zorg!

Gepubliceerd op:

Stichting Diafaan kiest ervoor om een aanbieder te zijn vanuit vroegsignalering tot aan zware intramurale
verpleeghuiszorg. Dit enerzijds omdat de gemeenten hebben aangegeven graag zaken willen doen met
totaalaanbieders, om met zo min mogelijk partijen te hoeven werken, anderzijds omdat Diafaan gelooft
dat dit leidt tot tijdige verbindingen tussen de doelgroep en Diafaan. Diafaan wil een kwaliteitsaanbieder zijn, waar alleen het beste goed genoeg is. 864 medewerkers staan dagelijks klaar voor circa 1.600 cliënten.

Diafaan gelooft in de kracht van gemeenschappelijkheid. Dat vertaalt zich in woonleefgroepen met cliënten, verwanten en zorgprofessionals. Scheidslijnen tussen formele en informele zorg zullen daarbij meer en meer vervagen.

Het doel van het traject is om deze gemeenschappelijkheid zelfregelend te laten zijn. Concreet betekend dit: zelfregelende teams, waarbij de nadruk ligt op de zorgprofessionals. De achterliggende theorie is het zogenaamde community denken. Een team van zorgprofessionals vormt daarbij met de cliënten en familie/mantelzorgers een sociale gemeenschap. Duitsers gebruiken hiervoor het woord gemeinschaft.

Diafaan heeft In voor zorg! gevraagd om de organisatie hierin te ondersteunen. Om samen te bouwen aan vertrouwen.

Meer informatie

Website: Dafiaan http://www.diafaan.org/

Tags

Publicaties

1 publicaties
In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg