invoorzorg.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ondersteuning bij veranderingen in de langdurige zorg.

Vérian is In voor zorg!

Gepubliceerd op: | Laatst gewijzigd op:

Vérian is een zelfstandige thuiszorgorganisatie, zonder intramurale voorzieningen. Vérian levert en regelt zorg in veel gemeenten in de provincies Gelderland, Overijssel, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Utrecht. De organisatie werkt met circa 3.130 medewerkers op de activiteiten verpleging en verzorging, huishoudelijke verzorging en jeugdgezondheidszorg.

Het verandertraject heeft betrekking op de Verpleging en Verzorging (V&V), wat onderdeel uitmaakt van de divisie Zorg & Welzijn, en telt 911 medewerkers. De aanleiding voor de ondersteuningsvraag aan In voor zorg! zijn de veranderingen in financiering vanaf 1 januari 2015 en andere hervormingen in de zorg die van grote invloed zijn. Er zal in het komende traject gewerkt worden aan:

  • Het realiseren van verbetering in kwaliteit van zorg, ervaren door cliënten.
  • Het realiseren van betrokkenheid van medewerkers bij het primaire proces.
  • Efficiënte en effectieve ondersteuning van teams in het primaire proces.

Aanpak

Uit een vorig traject is geleerd dat het invoeren van zelfstandige teams valt of staat met het de manier waarop dit wordt aangepakt. Zelforganiserende teams ontstaan niet vanzelf, en het is daarom nodig een veranderproces vast te stellen en te organiseren. Het In voor zorg-traject helpt de teams te groeien in hun nieuwe rollen en het ontstaan van een nieuwe cultuur, passend bij zelforganiseren.

Vanuit In voor zorg! wordt het traject ondersteund door een coach die de intern projectleider ondersteunt.

Meer informatie

Tags

In voor zorg! is een programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Vilans, Kenniscentrum voor langdurige zorg